CALAMARITOS MED FRISKOST, CITRON OG CHORIZO
Sprød blæksprutte og blød mascarpone mødes i en skøn tapasret.
Ingredienser
100 g calamaritos (små blæksprutter)
1 dl mascarpone
0.5 tsk. revet citronskal
1 tsk. citronsaft
0.5 chorizo, ca. 100 g
hvedemel til panering
rapsolie til fritering
olivenolie til stegning
salt og peber
Tilberedning
- Bland mascarpone med citronskal og citronsaft. Rør rundt, og smag til med salt og peber.
- Fjern skindet på chorizoen. Hak chorizoen fint, og steg den i ca. 2 minutter i olivenolie.
- Skyl og fjern eventuelt skind fra calamaritos’erne. Paner dem i hvedemel, og friter dem i rapsolie ved 180 grader, til de er gyldenbrune.
- Læg mascarponen i bunden af tallerkenerne, fordel chorizo ovenpå, dryp med stegeolie fra chorizoen, læg de friterede calamaritos på, og garner med knust flæskesvær.