CHURROS MED VARM CHOKOLADECREME
Spansk bagværk med friteret dej, som minder om berlinere. En dejlig dessert, der toppes med chokolade.
Ingredienser
0.5 ½ dl sødmælk
0.5 ½ dl vand
60 g smør
0.5 nip salt
1 spsk. sukker
1.5 ½ dl hvedemel
1.5 æg
sukker og kanel til at vende churros’erne i
rapsolie til fritering
Tilberedning
- Bring mælk, vand, smør og salt i kog i en gryde. Sigt melet i, og rør rundt, til det bliver en dej, som slipper grydens kanter.
- Læg dejen i røremaskinens skål, og arbejd dejen igennem med dejkrog på medium hastighed i ca. 5 minutter.
- Tilsæt æggene et efter et. Rør dejen homogen mellem hvert æg.
- Fyld dejen i en sprøjteposen med en stor stjernetylle. Sprøjt dråbeformer på en plade beklædt med bagepapir. Sæt pladen med churros i fryseren.
- Friter dem i rapsolie ved 180 grader, til de er gyldenbrune. Tag churros’erne op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Vend dem i sukker og kanel.
- Server med smeltet chokolade af god kvalitet.