CREMET CHOKOLADE- OG HINDBÆRMARENGS MED SOMMERBÆR OG LEMON CURD
En perfekt kombination af lækker chokolade og friske sommerbær.
Ingredienser
Blandede friske bær
CHOKOLADE- OG HINDBÆRMARENGS, CA. 10 STK.
1 ½ dl æggehvide
2.5 ½ dl sukker
37.5 g mørk chokolade
0.5 dl frosne hindbær, optøede
LEMON CURD
1 citroner, vaskede
1 æggeblommer
0.5 æg
1 dl sukker
vand
50 g blødt smør
Tilberedning
- Bland æggehvide og sukker i en rustfri skål. Sæt skålen i et varmt vandbad ved at placere skålen i en gryde med kogende vand, der går lidt op ad skålens sider. Pisk marengsen til en temperatur på 55-60 grader. Tag skålen op af vandbadet, og fortsæt med at piske marengsen, til den er kølet af.
- Hak og smelt chokoladen ved lav effekt i mikroovnen. Vend forsigtigt chokolade og hindbær i marengsmassen, så den bliver marmoreret.
- Sæt toppe af marengsmassen på et par bageplader beklædt med bagepapir. Bag marengsene nederst i ovnen ved 130 grader i cirka 35-45 minutter, til de slipper bagepapiret. Afkøl dem på en rist.
- Riv citronskallen fint, og pres saften ud.
- Pisk æggeblommer, æg og sukker nogle minutter i en skål. Stil skålen i vandbad, og tilsæt citronskal og -saft. Pisk til cremen tykner, det kan tage et kvarter.
- Tilsæt blødt smør lidt efter lidt under omrøring, til det er smeltet. Lad det køle af. Sæt på køl.
- Fordel på tallerkener med masser af sommerbær.