CREMET CHOKOLADE- OG HINDBÆRMARENGS MED SOMMERBÆR OG LEMON CURD

CREMET CHOKOLADE- OG HINDBÆRMARENGS MED SOMMERBÆR OG LEMON CURD

En perfekt kombination af lækker chokolade og friske sommerbær.  

Ingredienser

Blandede friske bær

CHOKOLADE- OG HINDBÆRMARENGS, CA. 10 STK.

1 ½ dl æggehvide
2.5 ½ dl sukker
37.5 g mørk chokolade
0.5 dl frosne hindbær, optøede

LEMON CURD

1 citroner, vaskede
1 æggeblommer
0.5 æg
1 dl sukker
vand
50 g blødt smør

Tilberedning

  • Bland æggehvide og sukker i en rustfri skål. Sæt skålen i et varmt vandbad ved at placere skålen i en gryde med kogende vand, der går lidt op ad skålens sider. Pisk marengsen til en temperatur på 55-60 grader. Tag skålen op af vandbadet, og fortsæt med at piske marengsen, til den er kølet af.  
  • Hak og smelt chokoladen ved lav effekt i mikroovnen. Vend forsigtigt chokolade og hindbær i marengsmassen, så den bliver marmoreret.   
  • Sæt toppe af marengsmassen på et par bageplader beklædt med bagepapir. Bag marengsene nederst i ovnen ved 130 grader i cirka 35-45 minutter, til de slipper bagepapiret. Afkøl dem på en rist.  
  • Riv citronskallen fint, og pres saften ud.  
  • Pisk æggeblommer, æg og sukker nogle minutter i en skål. Stil skålen i vandbad, og tilsæt citronskal og -saft. Pisk til cremen tykner, det kan tage et kvarter.  
  • Tilsæt blødt smør lidt efter lidt under omrøring, til det er smeltet. Lad det køle af. Sæt på køl.  
  • Fordel på tallerkener med masser af sommerbær.