Image Title
Gem skallen fra kammuslingerne og brug dem til en flot servering.
Ingredienser
6 små kammuslinger i skal
75 g babyspinat
0.5 fed hvidløg, finhakket
0.5 bananskalotteløg, finhakket
1 spsk. finhakkede, friske urter, fx dild, esdragon, persille
0.5 spsk. smør
1 spsk. parmesan, revet
CITRONEMULSION
1 dl brunet smør, ca. 50 grader varmt
0.5 æg, kogt i 3 minutter
0.5 æggeblomme
1 spsk. citronsaft
salt og peber
Tilberedning
- Løsn kammuslingerne fra skallen, og fjern rognen. Skyl skallerne grundigt. Tør dem, og læg dem på en bageplade beklædt med aluminiumsfolie.
- Skrab det letkogte æg ud af skallen og over i en lille skål. Tilsæt æggeblommen. Blend det til en tyk creme med det brunede smør, som tilsættes i en tynd stråle. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Sauter hvidløg og skalotteløg i ca. 5 minutter i smør i en gryde. Tilsæt spinat, og sauter yderligere et par minutter. Tilsæt urterne, og krydr med salt og peber.
- Fordel spinaten i muslingeskallerne. Læg kammuslingerne på spinaten, fordel citronemulsion over, og drys med revet parmesan.
- Gratiner under en 225 grader varm grill i ovnen, til overfladen er gyldenbrun. Læg skallerne på et fad, og server retten varm.