HAVABBORRE MED PICO DE GALLO OG SMØRSTEGT MAJS

HAVABBORRE MED PICO DE GALLO OG SMØRSTEGT MAJS

I aften står den på havaborre med pico de gallo. En mexicansk salsa af lime, koriander og løg, som giver retten en skøn friskhed.

Ingredienser

300 g havaborrefilet med skind
1 majskolber
1 fed hvidløg, pillede og skåret i tynde skiver
1.5 blommetomater, flåede, udkernede og skåret i tern
0.5 rødløg, pillet, halveret og finthakket
1 spsk. limesaft
1 spsk. koriander, fintskåret
0.5 rød peber, udkernet og finthakket
1 spsk. smør
olivenolie til stegning
salt og peber

URTEMAYONNAISE

0.5 ½ dl mayonnaise
0.5 spsk. koriander, fintskåret
0.5 spsk. bredbladet persille, fintskåret
0.5 spsk. oregano, fintskåret
0.5 tsk. dijonsennep

Tilberedning

  • Fjern bladene fra majsen. Skær majskernerne af kolben. Blancher majskernerne i saltet vand i 3 minutter. Afkøl i isvand. 
  • Pico de gallo. Bland blommetomater, rødløg, limesaft, koriander og rød peber. Smag til med salt og peber. Stil til side, og lad det trække.
  • Bland mayonnaise med koriander, bredbladet persille, oregano og dijonsennep til en ensartet konsistens. Smag eventuelt til med salt og peber.
  • Steg fiskefileterne gyldne i olivenolie, og krydr med salt og peber. 
  • Steg majskernerne i smør sammen med hvidløg.
  • Placer dem på tallerkener. Smørstegt majs i bunden, fisken oven på majsen og pico de gallo øverst. Server med urtemayonnaise.