BAGHALI GHATOGH RAGOUT MED HVIDE BØNNER, ÆG OG DILD
Dild er en vigtig ingrediens i denne bønnebaserede ret, som stammer fra det nordlige Iran
Ingredienser
200 g tørrede hestebønner/favabønner, udblødte og pillede
2 fed hvidløg, pillede og finthakkede
0.5 løg, pillet og finthakket
0.5 dl finthakket dild
0.5 tsk. gurkemeje
2 store æg, gerne økologiske
olivenolie
salt og peber
Tilberedning
- Sauter løg og hvidløg i olivenolie, til de er bløde, men ikke har taget farve.
- Tilsæt dild, gurkemeje og bønner. Krydr med salt og peber.
- Hæld vand på, så det dækker. Lad det simre i ca. 45 minutter, eller til bønnerne er møre.
- Nogle minutter inden servering slås æggene ud i bønneragouten. Lad dem simre med i ca. 4 minutter.