BLÅBÆRCLAFOUTIS MED BÆR OG VANILJEIS

BLÅBÆRCLAFOUTIS MED BÆR OG VANILJEIS

Fransk dessert med svensk islæt.

Ingredienser

12.5 g smør
1 æg
0.375 dl sukker
0.5 spsk. vaniljesukker
0.5 dl mælk
0.375 dl hvedemel
100 g blåbær
Smør til at smøre formen med

Tilberedning

  • Stil ovnen på 170 grader. Smelt smørret, og lad det køle lidt af.  
     
  • Pisk æg med sukker, vaniljesukker, mælk og hvedemel i en skål. Tilsæt smørret, og bland.  
     
  • Smør en egnet form med smør, og fordel blåbærrene jævnt i formen. Fordel dejen hen over. Bages i ovnen i ca. 35-40 miulnutter, til farven er gyldenbrun.  
     
  • Serveres med bær og vaniljeis.