Image Title
Hvis du er træt af den sædvanlige julegris.
Ingredienser
400 g side af rapsgris uden svær
3 tørrede blommer
0.5 spsk. hvidvinseddike
0.5 spsk. honning
1 spsk. vand
salt og peber
GRUYÈRE-MAYONNAISE
0.5 dl mayonnaise
½ dl revet, lagret gruyère-ost
SYLTET RØD ENDIVIE
1 røde endivie-salathoveder
0.5 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. sukker
1.5 spsk. vand
0.5 kvist estragon
BLOMMESAUCE
1½ dl rødvinssauce
½ dl blommesauce (kan købes i asiatiske butikker)
0.5 stykke ingefær, skrællet og på størrelse med en sukkerknald
Tilberedning
- Kom de tørrede blommer, vineddike, honning og vand i en blender, og blend til en jævn konsistens.
- Kom grisesiden i et ovnfast fad, og krydr begge sider med salt og peber. Sværsiden (hvor sværen har været) skal vende opad.
- Pensl blommemarinaden på sværsiden, og sæt grisen i ovnen ved 130 grader i ca. 3 timer. Dette kan med fordel gøres dagen før. Kødet er færdig, når du stikker i det med en lille kniv, og det føles som en gennemkogt kartoffel. Lad retten køle af.
- Blend mayonnaise og gruyère-ost til en jævn konsistens. Hæld massen i en sprøjtepose.
- Skær roden af endivie-hovederne, og pluk bladene, ét ad gangen. Hæld vineddike, sukker, vand og estragon i en gryde, og giv det et opkog. Lad retten køle af.
- Hæld lagen hen over endiviebladene, og krydr med salt og peber.
- Giv rødvinssky, blommesauce og ingefær et opkog. Lad det stå og trække 10 minutter. Si ingefæren fra.
- Skær kødet i 4 lige store stykker, og varm det i ovnen ved 175 grader.
- Varm blommesaucen, og anret det hele på varme tallerkener.