FISKE- OG MUSLINGEGRYDE
Med smagsindtryk fra Frankrig.
Ingredienser
2 stykker torskefilet à 150 g
½ kg blåmuslinger, rensede
0.5 mellemstort kepaløg, finthakket
0.5 fed hvidløg, finthakket
1.5 dl hvidvin
2 dl flåede tomater
0.5 pastinak, skrællet og delt i 4 stykker
5 cm porre, skåret i ringe
2 små gulerødder, skrællede
½ tsk. safran
0.5 spsk. herbes de provence
olivenolie
salt og peber
CITRONSTEGT FENNIKEL
0.5 fennikel, delt i 8 både
1 spsk. citronsaft
olivenolie
salt og peber
Tilberedning
- Tjek muslingerne grundigt. Kassér de muslinger, der allerede har åbnet sig.Svits løg og hvidløg i en stor gryde. Husk at svitse ved høj varme. Tilsæt blåmuslinger og hvidvin. Læg låget på gryden, og kog muslingerne i et par minutter. Når muslingerne har åbnet sig, tages de op og sættes til side. Hæld de flåede tomater i muslingebouillonen. Tilsæt pastinak, porre, gulerod, safran og herbes de provence. Læg låg på gryden, og lad retten koge ved svag varme, til rodfrugterne er møre. Smag til med salt og peber.
- Kom fenniklen i et ildfast fad. Gnid fenniklen med citronsaft, olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter, eller til fenniklen er mør.
- Før servering lægges torsk og muslinger tilbage i tomatbouillonen og simrer i ca. 5 minutter.
- Serveres med aioli, citron og surdejsbrød.