FJELDØRRED MED MUSLINGESAUCE, RISTET JORDSKOK, ROSENKÅL OG STJERNEANIS
Fiskeret til muslingeelskeren.
Ingredienser
2 fileter af fjeldørred à 160 g
5 jordskokker, vaskede og delt på midten
6 rosenkål
olivenolie til stegning af jordskokker
smør til at smøre en plade
0.5 spsk. smør
salt og peber
MUSLINGESAUCE
20 hjertemuslinger
0.5 skalotteløg, finthakket
1 dl hvidvin
1.5 dl piskefløde
1 stjerneanis
0.5 spsk. smør
salt og peber
Tilberedning
- Sauter skalotteløgene (steg hurtigt, uden at løgene tager farve) i smør, til de er bløde og klare. Tilsæt muslinger og hvidvin. Kog, til alle muslinger er åbnet. Løft muslingerne op med en hulske, og stil dem til side.
- Kog bouillonen ned til halvdelen. Tilsæt piskefløde og stjerneanis. Kog til den ønskede smag og konsistens. Si blandingen. Krydr med salt og peber.
- Vend jordskokkerne i olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 180 grader, til de er møre og gyldenbrune.
- Skær rosenkålen i kvarte, og steg dem i smør ved medium varme i 3-4 minutter. Krydr med salt og peber.
- Del fisken på midten, og læg stykkerne på en smurt plade med skindsiden opad. Bag i ovnen ved 125 grader i 5 minutter. Fisken er færdig, når skindet let kan trækkes af.
- Varm muslingerne i saucen, og server på varme tallerkener.