GAMBAS PILPIL
Hvidløgsstegte kæmperejer får selskab og skøn smag af tør sherry i denne tapasret.
Ingredienser
4 hele kæmperejer med skal
½ dl olivenolie
2 fed hvidløg, pillede og skåret i tynde skiver
1 piri piri-chilier, delt på langs
½ tsk. chiliflager
1 tsk. røget paprika
0.5 dl tør sherry
50 g smør
1 spsk. hakket persille
0.5 citron, skåret midt over og grillet
salt og peber
Tilberedning
- Opvarm olivenolie i en stor pande, og tilsæt hvidløg, piri piri, chiliflager og røget paprika. Rør rundt, til hvidløgene begynder at tage farve.
- Tilsæt sherry, og lad det koge ind til halvdelen. Tilsæt smør, og lad det smelte.
- Tilsæt kæmperejerne, og lad dem koge i ca. 5 minutter. Tilsæt hakket persille og grillet citron.
- Server med aioli og flute.