GRATINERET TORSK MED KARTOFFELKOMPOT
Lækker ovnbagt torsk med masser af omega-3.
Ingredienser
2 stykker torskefilet à 160 g
0.5 dl hvidvin
0.5 dl piskefløde
0.5 dl cremefraiche
0.5 dl revet ost
100 g grønne bønner
1 Pak Choy-kål, delt i blade
rapsolie til stegning
dild til at pynte med
salt og peber
KARTOFFELKOMPOT
300 g skrællede kartofler, f.eks. aspargeskartofler
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
0.5 spsk. cremefraiche
0.5 spsk. Citronsaft
salt og peber
Tilberedning
- Start med kartoffelkompotten. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne groft med en ske. Vend smør, olivenolie, cremefraiche og citronsaft i, og smag til med salt og peber. Sættes til side.
- Giv hvidvin, fløde og cremefraiche et opkog. Lad saucen koge i ca. 5 minutter. Tilsæt osten og rør rundt, til den smelter. Læg fisken i et ildfast fad. Hæld godt halvdelen af saucen over fisken. Sæt fadet i oven ved 200 grader og grill i ca. 5 minutter.
- Kog bønnerne i letsaltet vand, til de er møre.
- Steg Pak Choy-bladene i rapsolie. Lad dem kun stege i et par minutter, så de bevarer sprødheden. Smag til med salt og peber.
- Anrettes og pyntes med dild.
TIP: Om efteråret er det også godt med flowersprouts til.