GRILLET LAKS MED ÆG, ANSJOS, DILD, PURLØG OG BRUNET SMØR
Fisk gange to med brunet smør.
Ingredienser
350 g laksefilet uden skind, skåret i 4 lige store stykker
0.5 dåse ansjos 125 g
2 hårdkogte, pillede æg
0.5 ½ spsk. finskåret purløg
0.5 spsk. finskåret dild
2-3 spsk. mayonnaise
2 spsk. brunet smør
dild til pynt
rapsolie til stegning
salt og peber
Tilberedning
- Hak æggene fint. Skær halvdelen af ansjoserne i små stykker, resten gemmes til garnering.
- Bland hakkede æg, ansjosstykker, purløg og dild i en skål. Tilsæt mayonnaise lidt ad gangen til den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
- Steg laksen på en pande, til overfladen er gyldenbrun, og læg stykkerne i en ovnfast form. Krydr med salt og peber, og sæt fadet i ovnen ved 100 grader til en kernetemperatur på 50 grader.
- Fordel ægge- og ansjosblandingen på to tallerkener, og læg laksen ovenpå. Garner med dild og ansjos. Afslut med at hælde varmt, brunet smør over.