GRILLET NAKKEKAM MED HVIDE ASPARGES OG MYNTE
Mørt og smagfuldt svinekød er perfekt til en grillaften.
Ingredienser
400 g nakkekam i ét stykke
2 hvide asparges
2 røde peberfrugter, skåret i halve og udkernede
3 minisquash, delt på langs
1 dl blandede oliven med sten
8 cocktailtomater på stilk
½ citron, presset
1 spsk. smør
0.5 spsk. sukker
mynte til pynt
olivenolie til marinering af grønsager
BBQ-sauce til pensling af kødet
salt og peber
Tilberedning
- Skær et kryds foroven på hver tomat. Bring vand i kog, og dyp tomaterne i 10 sekunder. Afkøl i isvand.
- Flå tomaterne, og læg dem på en bageplade. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Bag i ovnen ved 125 grader i ca. 1 time.
- Skræl de hvide asparges, og skær et par centimeter af bunden. Bring et par liter vand i kog, og tilsæt citronsaft, smør, sukker og lidt salt. Kog aspargeserne ved svag varme i cirka 8 minutter, eller til de begynder at blive bløde. Sæt på køl. Del hver asparges i tre dele.
- Gnid nakkekammen med salt og peber på alle sider. Gnid den med BBQ-sauce. Grill den på en kulgril under låg til en kernetemperatur på 65 grader. Vend den ofte. Tag nakkekammen af grillen, og lad den hvile i ca. 10 minutter.
- Vend peberfrugt og squash i olivenolie, og læg dem på grillen. Krydr med salt og peber, og grill, til grønsagerne har fået farve og er møre. Tag dem af grillen, og bland dem med asparges, oliven, bagte tomater og mynte.
- Skær skiver af nakkekammen, og læg dem på et fad eller tallerkener med grønsagerne. Server f.eks. med stegte kartofler og rødvinsauce.