GRØNNE BØNNER MED SMØRSAUCE, PERSILLE OG SPRØDT BRØD
Man går sjældent galt i byen med smørsauce, her med surdejsbrød og sæsonens grønsager.
Ingredienser
100 g haricots verts, nippede
100 g snitbønner, nippede og skåret i mindre stykker
1 spsk. finstrimlet persille
1 skiver smørstegt surdejsbrød, revet i mindre stykker
olivenolie til marinering af bønners
salt og peber
SMØRSAUCE
1 skalotteløg, finhakkede
0.5 spsk. hvidvinseddike
½ dl tør hvidvin
1 dl fløde
37.5 g blødt smør
0.5 tsk. citronsaft
salt og peber
Tilberedning
- Bring 3 liter vand og 1/2 dl salt i kog i en gryde. Læg de grønne bønner i, og kog dem i 6-7 minutter, eller til de er møre. Afkøl dem i koldt vand. Si vandet fra, og lad bønnerne dryppe af.
- Læg bønnerne i en skål, og mariner med olivenolie, strimlet persille, salt og peber.
- Læg skalotteløgene i en gryde sammen med vineddike og vin. Lad det simre, til næsten al væsken er kogt ind.
- Kog imens fløden ind til cirka halvdelen i en anden gryde.
- Tilsæt fløden til løgskyen, og kog det op. Træk gryden af varmen, og pisk smørret i lidt ad gangen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Varm bønnerne i en gryde. Fordel dem på tallerkener. Hæld smørsaucen over, og garner med sprødt brød.