HAKKEBØF AF DYREKØD
En mættende efterårsret til alle, der elsker kød.
Ingredienser
250 g dyrekød, f.eks. hjortefars
1 dl piskefløde
0.5 helt æg
1 æggeblommer
0.5 dl finthakket løg, brunede
0.5 spsk. kartoffelmel
1 syltede agurker, skåret i mindre stykker
rapsolie
smør
salt og peber
BAGTE KEPALØG
1 pillede kepaløg
groft salt
KARTOFFELPURÉ
300 g skrællede kartofler, f.eks. aspargeskartofler
0.5 dl mælk
25 g smør
Salt
SMØRRISTEDE CHAMPIGNONER
12 små champignoner
1 fed hvidløg, pillet og skåret i tynde skiver
0.5 spsk. smør
rapsolie
salt og peber
Tilberedning
- Sørg for, at alle ingredienser til hakkebøfferne er godt nedkølede, gerne under 4 grader.
- Kom farsen i en foodprocessor, og rør den ved lav hastighed. Tilsæt fløde, æg, æggeblomme, brunede løg og kartoffelmel. Krydr med salt og peber. Øg til middel hastighed, og rør i et par minutter mere, til du har en jævn og lind fars.
- Form bøfferne, og steg dem gyldenbrune i rapsolie og smør.
- Skær løgene i 1 cm tykke skiver. Strø groft salt i et ildfast fad, og anret løgskiverne heri. Bag løgene i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, eller til de er gyldenbrune og bløde. Tag løgene ud af ovnen, og del dem i lamellerne.
- Kog kartoflerne møre, og hæld vandet fra. Mos kartoflerne med et piskeris, og vend mælk og smør i. Smag til med salt.
- Rist champignonerne gyldenbrune i rapsolie og smør. Lad hvidløgsskiverne stege med til sidst. Smag til med salt og peber.
- Anrettes på tallerkener og pyntes med løgringe og syltede agurker. Serveres med rødvinssky eller anden valgfri sauce.
TIP: Dyrekødet kan sagtens erstattes med kalvefars eller oksefars.