HONNINGGLASERET KYLLING MED PERSISKE RIS
Server saftig kylling med krydrede ris og sødme fra honning.
Ingredienser
2 kyllingelår af majskylling
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. spidskommen
¼ tsk. stødt kanel
2 spsk. honning
salt og peber
olivenolie til stegning
PERSISKE RIS
1.5 dl basmatiris
0.5 ½ spsk. smør
0.5 løg, pillet, halveret og finthakket
2 fed hvidløg, pillede og finthakkede
1 spsk. honning
0.5 tsk. spidskommen
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. stødt kanel
1 dl. tranebær
0.5 dl pistacienødder, grofthakkede
0.5 dl granatæblekerner
1 dl plukket persille
2 radiser, halverede
salt og peber
Tilberedning
- Bland gurkemeje, spidskommen, stødt kanel, salt og peber, og gnid kyllingelårene med krydderiblandingen. Steg lårene gyldne i olivenolie.
- Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen på 125 grader til en kernetemperatur på 70 grader.
- Tag kyllingelårene ud, og fordel honningen over dem. Sæt dem i ovnen 5 minutter mere.
- Kog risene som angivet på emballagen.
- Smelt smørret på en pande. Tilsæt løg, hvidløg og honning. Steg ved medium varme, til løgene er gyldne og bløde.
- Tilsæt de kogte ris, spidskommen, gurkemeje, kanel og tranebær. Rør rundt et par minutter, og smag til med salt og peber.
- Anret på tallerkener, og garner med pistacienødder, granatæblekerner, persille og radiser.