KRYDREDE ÆBLER MED PISTACIE OG ROSENVAND
Rosenvand er en ingrediens, som ofte anvendes i det persiske køkken, ofte i bagværk og andre søde ting. Prøv det sammen med varme og søde æbler.
Ingredienser
225 sukker
160 g vand
2 store, faste æbler, skrællede, udkernede og skåret i både
4 kardemommekapsler
0.5 kanelstang
5 stk. sorte peberkorn
1 spsk. rosenvand
1 spsk. limesaft
3 spsk. pistacienødder, finthakkede
Tilberedning
- Kog sukker og vand, til sukkeret er opløst.
- Tilsæt æblebåde, kardemomme, kanel og peberkorn. Skru ned for varmen, og lad det simre 10-15 minutter, til æblebådene er bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt rosenvand, stil blandingen til side, og lad den køle af.
- Tag æblebådene op, og fordel dem i skåle.
- Kog sukkerlagen ind, til den bliver tyk. Tilsæt limesaft. /li>
- Hæld sukkerlagen over æblerne. Drys med pistacienødder.