Image Title
Denne ret får en let røgsmag fra den milde og søde anchochili.
Ingredienser
3 kyllingelår med skind og ben
0.5 løg, pillet og skåret i mindre stykker
0.5 gulerod, skrællet og skåret i mindre stykker
0.5 poblanochili, delt og udkernet
1,2 liter vand
salt
ADOBO KRYDDERPASTA
2.5 store anchochilier
2 fed hvidløg, pillede
0.5 tsk. tørret, mexicansk oregano
½ tsk. stødt, sort peber
0.5 spsk. stødt kommen
0.5 tsk. stødt nellike
0.5 spsk. rørsukker
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl vand
Tilberedning
- Gnid kyllingelårene med salt, og læg dem i en gryde.
- Tilsæt løg, gulerod og poblanochili. Tilsæt vandet, og læg låg på. Sæt gryden i ovnen ved 150 grader i 2 timer, eller til du let kan løsne kødet fra benene. Lad det køle af.
- Lav adobo-krydderpastaen: Udblød anchochilierne i varmt vand i 30 minutter. Skær dem over, og fjern kernerne. Skær chilierne i mindre stykker, og læg dem i blenderen sammen med de øvrige ingredienser. Blend til en ensartet pasta. Stil til side.
- Fjern skind og ben fra kyllingelårene. Del kødet i mindre stykker, og vend dem med adobo-krydderpasta.
- Varm kyllingen i ovnen ved 175 grader i 5 minutter før servering. Server med cremefraiche, syltet salatløg og tortilla.