LAKS MED SAFRAN SAMT RÅ, REVNE GRØNTSAGER OG DILDMAYONNAISE
Perfekt til julebordet.
Ingredienser
200 g laksefilet, uden skind
2.5 dl vand
0.5 dl hvidvinseddike
½ dl sukker
1 dildkviste
1 spsk. gule sennepsfrø
0.5 knsp. safran
urter til at pynte med
salt og peber
DILDMAYONNAISE
1 dl Hellmann’s mayonnaise
0.5 dl friskhakket dild
salt og peber
RÅ, REVNE GRØNTSAGER
½ fennikel
½ gulerod, skrællet
olivenolie
½ tsk. citronsaft
salt og peber
Tilberedning
- Skær laksen i 8 lige store stykker, og kom dem i et lille ildfast fad. Krydr med salt og peber.
- Giv vand, vineddike, sukker, dildkviste, sennepsfrø og safran et opkog. Hæld den varme lage hen over laksen, og dæk med folie. Bages i ovnen i 10 minutter ved 150 grader. Tages ud og køles af.
- Blend mayonnaise og dild til en jævn, grøn masse. Smag til med salt og peber.
- Snit fennikel og gulerod tyndt. Gnid dem ind i olivenolie, citronsaft, salt og peber.
- Anrettes og pyntes med urter.