LAMMEHAKKEBØFFER MED OLIVEN, ASPARGES, ROSMARIN OG AGURKEYOGHURT.png
Lammehakkebøffer med et græsk touch af feta og oliven.
Ingredienser
300 g hakket lammekød
½ dl hakkede kalamataoliven
½ dl hakket, grillet peberfrugt
0.5 fed hvidløg, fint revet
½ dl smuldret feta
1 æggeblommer
4 grønne asparges
1 dl kalamataoliven med sten, grønne og sorte
0.5 kvist rosmarin
olivenolie til stegning
salt og peber
AGURKEYOGHURT
5 cm agurk, skrællet og høvlet tyndt
0.5 ½ dl yoghurt
½ fed hvidløg, fint revet
salt og peber
Tilberedning
- Bland hakket lammekød med hakkede kalamataoliven, hakket, grillet peberfrugt, hvidløg, feta og æggeblommer. Krydr med salt og peber.
- Form 4 stk. hakkebøffer, og brun dem ved medium varme, til de er gyldenbrune. Sæt dem i ovnen ved 120 grader til en kernetemperatur på 65 grader.
- Vend den høvlede agurk med yoghurt og hvidløg. Krydr med salt og peber.
- Skær et par centimeter af enden på aspargeserne. Skær aspargeserne i mindre stykker, og sauter dem i olivenolie, til de betynder at blive bløde.
- Tilsæt kalamataoliven med sten samt rosmarin, og sauter yderligere et halvt minut. Fordel på varme tallerkener. Server f.eks. med stegte kartofler.