LAMMERYG MED HUMMUS, SOLTØRREDE OLIVEN, PINJEKERNER OG LABNEH
Hjemmelavet hummus smager skønt! Her serveres den med saftig lammefilet krydret med det syrlige krydderi sumak.
Ingredienser
300 g lammefilet uden sener
½ spsk. libanesisk syv-krydderi
1 spsk. stødt sumak
1.5 spsk. pinjekerner, ristede
1 spsk. kikærter, kogte og afdryppede
8 soltørrede, sorte oliven
4 stk. labneh-kugler til garnering
olivenolie til stegning
mynte til pynt
salt
HUMMUS
2.5 dl kikærter, kogte og afdryppede
1 tsk. spidskommen
1.5 fed hvidløg
0.5 ½ dl tahin
½ dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
3 spsk. vand
salt
Tilberedning
- Hæld spidskommen, hvidløgsfed, tahin, olivenolie og citronsaft i en blender, og blend til en ensartet masse.
- Tilsæt kikærterne, og blend til en ensartet masse. Tilsæt lidt vand, hvis hummusen er for tyk, når du blender, Smag til med salt.
- Krydr lammefileten med libanesisk syv-krydderi, sumak og salt. Steg fileten gyldenbrun i olivenolie til en kernetemperatur på 55 grader. Lad den hvile
- Anret på varme tallerkener, og garner med ristede pinjekerner, kikærter, soltørrede oliven, labneh og mynte.