LANGTIDSSTEGT LAMMEKØLLE MED CASSOULET PÅ BØNNER, TOMAT, CHORIZO OG ROSMARIN

LANGTIDSSTEGT LAMMEKØLLE MED CASSOULET PÅ BØNNER, TOMAT, CHORIZO OG ROSMARIN

Kraftig simremad med lam.  

Ingredienser

0.5 lammekølle med ben, ca. 2 1/2 kg
3 dl hvide bønner udblødt i mindst 10 timer
1 liter kyllingebouillon
1 løg, pillede
1 gulerødder, skrællede
12 cocktailtomater, skåret i halve
0.5 rød chili, skåret i mindre stykker
1 spsk. tomatpuré
2.5 fed hvidløg
3 laurbærblade
2 kviste timian
½ dl rødvinseddike
2 stk. friske chorizopølser à 120 g
1 kviste rosmarin
4 hele nelliker
0.5 spsk. sorte peberkorn
olivenolie til stegning
salt og peber

Tilberedning

  • Gnid lammekøllen med salt og peber. Brun den i olivenolie, og sæt den i ovnen ved 100 grader til en kernetemperatur på 60 grader.   
  • Læg hvide bønner, løg, gulerødder, cocktailtomater, chili, tomatpuré, hvidløg, laurbærblade, timian, rødvinseddike, chorizo og rosmarin i en rummelig gryde.   
  • Læg nelliker og peberkorn i en tesi, og læg den ned i gryden. Hæld kyllingebouillon ved, så det dækker. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 2 timer, eller til bønnerne er bløde og gennemkogte.   
  • Smag til med salt og peber. Server lammekøllen med cassouleten.