MAJSKYLLING MED SPIDSKÅL, ROSMARINÆBLER OG ÆBLECREME
En lækker, krydret kyllingeret til alle, der elsker æbler.
Ingredienser
2 stk. majskyllingebryst m/skind (ca. 180 g pr. stk.)
0.5 fed hvidløg, pillet og skåret i mindre stykker
4-6 timiankviste
rapsolie til stegning
smør til stegning
salt og peber
SPIDSKÅL
½ spidskålshoved
0.5 spsk. brun farin
0.5 spsk. smør
salt og peber
ROSMARINÆBLER
1 Ingrid Marie-æbler, udkernede og skåret i både
0.5 spsk. smør
0.5 rosmarinkvist
ÆBLECREME
1 røde æbler
1.5 spsk. vand
1 spsk. sukker
0.5 spsk. hvidvinseddike
ROSENKÅL
6 rosenkål
0.5 finthakket skalotteløg
0.5 spsk. finthakket bladpersille
0.5 spsk. smør
salt og peber
Tilberedning
- Krydr kyllingestykkerne med salt og peber. Brun kødet på skindsiden sammen med hvidløg og timian i rapsolie og smør, halvt af hver, til det er gyldenbrunt. Kom kyllingestykkerne på en plade, og bag dem i ovnen ved 100 grader til en kernetemperatur på 65 grader. Lad kødet hvile.
- Skær spidskålen i skiver på 1 cm i tykkelsen. Steg dem gyldenbrune på begge sider. Tilsæt mørk farin, og vend det hele rundt, til sukkeret er smeltet. Smag til med salt og peber. Sættes til side.
- Steg æblebådene al dente i smør sammen med rosmarin. Sættes til side.
- Skær de røde æbler i mindre stykker. Skal ikke udkernes. Kom æblerne i en gryde sammen med vand og vineddike. Æblerne koges ved svag varme under låg, til de er meget møre. Pres æblerne gennem en finmasket si, og rør sukker i. Sættes til side for at køle af.
- Kog rosenkålene i letsaltet vand, til de er møre. Køles hurtigt af. Brug eventuelt isvand, så bevares den grønne farve.
- Steg skalotteløg i smør, til de er gyldenbrune. Tilsæt rosenkål og persille. Smag til med salt og peber.
- Varm kylling, spidskål og æblestykker. Anrettes og serveres på varme tallerkener.