MAJSKYLLINGEBRYST MED GRILLET FORÅRSLØG, RADISER OG RAMSLØG
Ramsløgene er skovens forårsbebudere og har en mild smag af hvidløg.
Ingredienser
2 majskyllingebryster a ca. 160 g
4 forårsløg
2 radiser med top
1 mini-hvidkål eller 1 lille spidskål
8 blade ramsløg
1 fed hvidløg, pillede
2 kviste timian
olivenolie til at stege og grille med
salt og peber
Tilberedning
- Brun kyllingebrysterne i olivenolie sammen med hvidløg og timian. Krydr med salt og peber. Sæt dem i ovnen ved 100 grader til en kernetemperatur på 65 grader. Tag dem ud, og lad dem hvile.
- Bring vand og salt i kog. Læg forårsløgene i vandet, og lad dem koge i 1 minut. Afkøl i isvand.
- Dyp radiserne i det kogende vand. Dyp kun selve radisen og ikke toppen. Det er lettest, hvis man holder toppen med en pincet. Kog radiserne i ca. 2 minutter. Afkøl i isvand. Del hvidkålshovederne på midten, eller skær spidskålen i kvarte.
- Steg kålen gyldenbrun og mør under låg i olivenolie. Krydr med salt og peber.
- Vend forårsløg med olivenolie, og grill dem ved høj varme i et grilljern eller på en grillpande.
- Steg ramsløgene i olivenolie i nogle sekunder. Opvarm radiserne.
- Skær kyllingebryst i skiver, og fordel dem på varme tallerkener. Server med rødvinssky eller anden valgfri sauce.