OSSOBUCO MED RISOTTO MILANESE OG GREMOLATA

Image Title

Italiensk madromantik.

Ingredienser

2 lammelår
0.5 løg, pillet og skåret i tynde skiver
0.5 gulerod, skrællet og skåret i mindre stykker
1 fed hvidløg, pillet og skåret i 4 stykker
0.5 spsk. tomatpuré
1 dl hakkede tomater
1 dl hvidvin
2 salvieblade
rapsolie til stegning
salt og peber

RISOTTO MILANESE

1 dl Canaroli-ris
½ dl finthakket skalotteløg
1 dl hvidvin
ca. 6 dl hønsebouillon
0.5 dl revet parmesanost
0.5 spsk. smør
olivenolie
safran, ca. ½ pakke
salt og peber

GREMOLATA

0.5 fed hvidløg, pillet og finthakket
1 spsk. finthakket persille
1 spsk. olivenolie af god kvalitet
fintrevet skal af ½ citron

Tilberedning

  • Krydr lammelårene med salt og peber. Brun dem i rapsolie på begge sider.
  • Brun også løg, gulerod og hvidløg. Kommes i et ildfast fad med høje kanter. Bland tomatpuré, hakkede tomater, hvidvin og salvieblade. Hæld tomatblandingen hen over lammelårene, og bag retten i ovnen ved 120 grader i ca. 3 timer. Kødet skal være godt mørt, så det kan godt være, at de skal have et par minutter mere. Hæld ”saucen” fra, og lad den køle af. Blend, til saucen har en jævn konsistens. Smag til med salt og peber.
  • Varm et par spiseskefulde olivenolie i en stor sautérpande. Tilsæt skalotteløg, og sautér dem i nogle minutter. Løgene må ikke få farve. Tilsæt ris og safran, og sautér yderligere i 1 minut under konstant omrøring. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind. Tilsæt halvdelen af hønsebouillonen, og lad retten simre ved svag varme. Rør hele tiden. Efterhånden som hønsebouillonen koger ind, tilsættes mere, lidt efter lidt. Kog risene til ønsket konsistens, og tilsæt til sidst parmesanost og smør. Smag til med salt og peber.
  • Bland alle ingredienser til gremolataen.
  • Varm lammelårene, og servér dem med sauce, risotto og gremolata.