PATATAS BRAVAS MED SMETANA, TOMAT OG RØGET PAPRIKA

PATATAS BRAVAS MED SMETANA, TOMAT OG RØGET PAPRIKA

Patatas bravas er en spansk tapasklassiker, som serveres med en hot tomatsauce.

Ingredienser

2 store kartofler
2 spsk. syrnet fløde
rapsolie til stegning
0.5 tsk. røget paprika
salt og peber

KRYDRET TOMATSAUCE

0.5 dåse (400 g) hele tomater
0.5 grillet rød peber uden skind
1 fed hvidløg, pillede
0.5 bananskalotteløg, pillet og hakket groft
½ rød jalapeño eller mindre, hvis en mildere sauce ønskes
0.5 tsk. røget paprika
olivenolie til stegning
0.5 tsk. sukker
salt og peber

TILLAGNING

  • Skræl og skær 8 tykke cirkler af kartoflerne. Placer dem i et ovnfast fad, og fyld op med rapsolie, så det dækker. Sæt i ovnen ved 190 grader, til kartoflerne er møre og gyldenbrune. Tag kartoflerne op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Krydr med salt og peber. 
     
  • Sauter (steg uden at det giver farve) skalotteløgene og hvidløgene i olivenolie i en gryde. Sauter i ca. 5 minutter ved medium varme. Tilsæt tomater, grillet rød peber, jalapeño, paprika og sukker, og lad det koge ved svag varme i ca. 30 minutter. Blend med en stavblender, til saucen er ensartet. Smag til med salt og peber. 
     
  • Udhul kartoflerne, og fyld dem med tomatsaucen. Afslut med en skefuld syrnet fløde og et drys røget paprika.