POLLO AZAFRAN
En ret med masser af smag med ovnbagte kartofler og safran. Her serverer vi den med esdragonmayonnaise, som passer virkelig godt til kylling.
Ingredienser
2 stk. udbenede kyllingelår med skind
6 små kartofler, skrællede
½ salatløg, pillet og skåret i både
0.5 rød peber, udkernet og skåret i mindre stykker
1 laurbærblade
2 fed hvidløg, pillede
1 kviste timian
1 dl hvidvin
0.5 citron, skåret i mindre stykker
safran
olivenolie
salt og peber
ESDRAGONMAYONNAISE
0.5 dl mayonnaise
1 spsk. finthakket esdragon
0.5 ½ tsk. citronsaft
salt og peber
Tilberedning
- Fordel kartofler, salatløg, peberfrugt, laurbærblad, hvidløg, timian, hvidvin, citron og safran i bradepanden. Dryp olivenolie over, krydr med salt og peber, og bland godt.
- Læg risten over bradepanden, og læg kyllingen på risten. Krydr med salt og peber.
- Sæt bradepanden i ovnen ved 180 grader, til kyllingen har fået sprødt skind og har en kernetemperatur på 65 grader.
- Tag kyllingen ud, når den er færdig, og giv kartofler og grønsager lidt ekstra tid i ovnen, til de er møre.
- Server med esdragonmayonnaise.