POUSSINER MED OVNSTEGTE GRØNSAGER, GRILLET FORÅRSLØG, SALVIE OG GRÆSKARKERNER
Salvie giver en god smag til ovnstegte grønsager.
Ingredienser
2 poussiner
3 gulerødder, skrællet og skåret i halve på langs
0.5 fennikel, skåret i både
4 små skalotteløg, pillede
1 gule beder, skrællede og skåret i både
2 fed hvidløg, pillede
1 salviekviste
1 laurbærblade
0.5 spsk. citronsaft
½ dl græskarkerner, ristede
4 forårsløg
olivenolie til stegning af grønsager
½ citron til at gnide poussinerne med
kørvel og skovsyre til pynt
friske urter som rosmarin, timian, salvie til at pynte poussinerne med
salt og peber
Tilberedning
- Gnid poussinerne med citron, olivenolie, salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad, og dæk med folie. Sæt dem i ovnen ved 80 grader til en kernetemperatur på 65 grader. Tag poussinerne ud, og lad dem køle af.
- Brun gulerødder, fennikel, skalotteløg, gule beder og hvidløg i olivenolie. Fordel dem i et ovnfast fad.
- Tilsæt laurbærblade, salvie og citron. Krydr med salt og peber. Dæk omhyggeligt med folie, og sæt fadet i ovnen ved 160 grader i 45 minutter, eller til grønsagerne er møre.
- Bring vand og salt i kog. Kog forårsløgene i 1 minut. Afkøl.
- Vend forårsløgene i olivenolie, og grill dem ved høj varme i et grilljern eller på en grillpande.
- Opvarm ovnen til 225 grader. Sæt poussinerne ind i 7-8 minutter, til de er gyldenbrune.
- Server med grønsager, græskarkerner, grillede forårsløg og rødvinssky eller anden valgfri sauce.