RABARBER OG MANDELKAGE MED PISTACIE OG BRUNET SMØR
Mandelmel er naturligt glutenfrit og giver bagværk en god, nøddeagtig smag.
Ingredienser
75 g mandelmel
1 dl sukker
1.5 æg
60 g brunet smør
1 spsk. pistacienødder, hakkede
0.5 dl pisket cremefraiche, i sprøjtepose
RABARBER
100 g rabarber
1 dl sukker
1 dl vand
½ vaniljestang
Tilberedning
- Bland mandelmel, sukker, æg og varmt, brunet smør i en skål. Pisk, til blandingen er glat.
- Hæld blandingen i en valgfri form, og bag ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kagen har sat sig og er gyldenbrun. Sæt i køleskabet.
- Skræl rabarberne. Bland sukker, vand og rabarberskrællerne i en gryde, og kog op. Del vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud, og tilsæt dem i sukkerlagen. Kog i 5 minutter.
- Skær rabarberne i mindre stykker. Tag gryden fra varmen, og læg rabarberne i sukkerlagen. Lad dem køle af i lagen.
- Skær mandelkagen i de ønskede stykker. Sprøjt cremefraiche på, drys med pistacienødder, og fordel rabarberne ovenpå.