ROSADA CON ALIOLI
Rosada er en slags kulmule og en almindelig fisk på restauranterne i Spanien. Friteret og serveret med aioli er det en salt lækkerbisken til tapasaftenen.
Ingredienser
200 g kulmulefilet uden skind
0.5 citron skåret i både
salt og peber
rapsolie til fritering
TEMPURA
80 g hvedemel
20 g kartoffelmel
9 g bagepulver
2.5 sukker
4 g salt
180 g danskvand
AIOLI
1 dl mayonnaise
0.5 tsk. sherryvineddike
0.5 stort fed hvidløg, fintrevet
salt og peber
Tilberedning
- Bland alle de tørre ingredienser til tempuraen i en skål. Rør godt rundt. Tilsæt danskvand, og pisk til en ensartet konsistens. Lad stå i 5 minutter.
- Bland alle ingredienserne til aiolien, og smag til med salt og peber.
- Opvarm rapsolie til 160 grader.
- Skær fisken i 12 lige store stykker. Krydr med salt og peber.
- Dyp fiskestykkerne i tempuradejen. Friter dem, til de er gyldne. Fisken skal have en kernetemperatur på ca. 50 grader. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Server, mens fisken er varm.