RUGBRØD MED VARMRØGET LAKS, VAGTELÆG, LAKSEROGN OG KARSE
Enkelt og luksuriøst til påskefrokosten med knas på toppen.
Ingredienser
2 skiver rugbrød
mayonnaise til at smøre på brødet
150 g varmrøget laks uden skind
2 vagtelæg
0.5 dl hvidvinseddike
1 spsk. lakserogn
1 høvlede radiser
karse til pynt
kørvel til pynt
peber
Tilberedning
- Læg vagtelæggene i kogende vand, og kog i 2 min. og 10 sekunder. Tag dem op, og afkøl dem straks i isvand.
- Hæld vandet fra, når æggene er kolde, og hæld hvidvinseddike over, så den dækker. Lad æggene ligge i vineddiken i et par timer. Vineddiken blødgør skallen.
- Pil og del æggene.
- Smør rugbrødet med mayonnaise. Fordel laksen på rugbrødet. Læg lakserogn og derefter æg på.
- Pynt med radise, karse og kørvel. Krydr med friskkværnet peber.