SALAT MED ROSMARINSTEGTE KARTOFLER MED ROSENKÅLSBLOMSTER OG RAMSLØGSVINAIGRETTE

Image Title

Vegetarisk alternativ til påskebuffeten.  

Ingredienser

6 blå congokartofler
6 små kartofler, f.eks. amandine
1 kviste rosmarin
1 dl røde linser, kogt i kyllingebouillon
1.5 spsk. ristede græskarkerner
8 rosenkålsblomster, blancherede
1 dl babyspinat
4 radiser, skåret i kvarte
rapsolie til at stege kartofler i
olivenolie og sherryvineddike til salatdressing
salt og peber

Tilberedning

  • Skær kartoflerne midt over, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg kartoflerne med skærefladen opad.   
  • Dryp rapsolie over, og krydr med rosmarin, salt og peber. Steg i ovnen ved 200 grader, til de er gyldenbrune og møre.  
  • Bland kartoflerne, mens de stadig er varme, med resten af ingredienserne. Vend med olivenolie og sherryvineddike. Krydr med salt og peber.  
  • Fordel på et fad eller tallerkener.