Image Title
En klassiker i moderne version.
Ingredienser
2 bankede skiver kalveinderlår á 130 g
2 citronbåde
4 sardiner
1 æg
hvedemel til panering
panko-rasp til panering
salt og peber
rapsolie
smør
URTESMØR
50 g blødt smør
0.5 spsk. finthakket persille
0.5 spsk. finthakket estragon
0.5 fed hvidløg, finthakket
0.5 tsk. Worcestershire-sauce
salt og peber
BØNNER
100 g grønne bønner eller harricots verts
0.5 bananskalotteløg, finthakket
0.5 spsk. finthakket persille
0.5 spsk. smør
salt og peber
Tilberedning
- Start med urtesmørret. Blend smør med persille, estragon, hvidløg og Worcestershire-sauce. Blend smørret, til det er jævnt, og smag til med salt og peber. Sættes til side.
- Vend skiverne af kalveinderlår i hvedemel. Pisk ægget med to spiseskefulde vand, og vend schnitzlerne heri. Tag dem op, lad dem dryppe af, og vend dem i panko-rasp.
- Steg schnitzlerne i rapsolie og smør, til de er gyldenbrune. Krydr med salt og peber.
- Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 5 minutter, til de begynder at blive bløde. Hæld vandet fra, og sautér bønnerne med skalotteløg og finthakket persille. Krydr med salt og peber.
- Varm en stegepande, og kom citronbådene på panden. ”Grill” dem, til de er gyldenbrune på begge sider.
- Anrettes og serveres med sardiner og urtesmør.