SCHNITZEL MED URTESMØR

Image Title

En klassiker i moderne version.

Ingredienser

2 bankede skiver kalveinderlår á 130 g
2 citronbåde
4 sardiner
1 æg
hvedemel til panering
panko-rasp til panering
salt og peber
rapsolie
smør

URTESMØR

50 g blødt smør
0.5 spsk. finthakket persille
0.5 spsk. finthakket estragon
0.5 fed hvidløg, finthakket
0.5 tsk. Worcestershire-sauce
salt og peber

BØNNER

100 g grønne bønner eller harricots verts
0.5 bananskalotteløg, finthakket
0.5 spsk. finthakket persille
0.5 spsk. smør
salt og peber

Tilberedning

  • Start med urtesmørret. Blend smør med persille, estragon, hvidløg og Worcestershire-sauce. Blend smørret, til det er jævnt, og smag til med salt og peber. Sættes til side.
  • Vend skiverne af kalveinderlår i hvedemel. Pisk ægget med to spiseskefulde vand, og vend schnitzlerne heri. Tag dem op, lad dem dryppe af, og vend dem i panko-rasp. 
  • Steg schnitzlerne i rapsolie og smør, til de er gyldenbrune. Krydr med salt og peber. 
  • Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 5 minutter, til de begynder at blive bløde. Hæld vandet fra, og sautér bønnerne med skalotteløg og finthakket persille. Krydr med salt og peber.
  • Varm en stegepande, og kom citronbådene på panden. ”Grill” dem, til de er gyldenbrune på begge sider.
  • Anrettes og serveres med sardiner og urtesmør.