SMØRRISTEDE SVAMPE PÅ LEVAIN-BRØD

SMØRRISTEDE SVAMPE PÅ LEVAIN-BRØD

En svampetoast med en krydret sødme.  

Ingredienser

2 skiver levain-brød eller andet godt surdejsbrød
6 mellemstore champignoner
8 brune champignoner
1 dl kantareller
0.5 fed hvidløg, pillet
0.5 dl cremefraiche
karse til at pynte med
smør til stegning
rapsolie til stegning
salt og peber

SYLTEDE SKALOTTELØG

1 pillede bananskalotteløg
0.5 dl sukker
0.5 dl rødvinseddike
0.5 dl ufortyndet hyldeblomstsaft

Tilberedning

  • Giv sukker, rødvinseddike og hyldeblomstsaft et opkog. Mens lagen koger, skæres skalotteløgene 1 cm tykke skiver. 
     
  • Tilsæt skalotteløgene til den kogende lage, og fjern straks gryden fra kogepladen. Lad løgene stå og køle af i lagen. 
     
  • Del champignonerne i kvarte. Rens kantarellerne, og skær hvidløgsfeddet i tynde skiver. 
     
  • Varm en stegepande til middelhøj varme, og hæld et par spiseskefulde rapsolie på. Steg de hvide og brune champignonerne. Når champignonerne er gyldenbrune, tilsættes kantareller, hvidløg og en spiseskefuld smør. Steg yderligere i et par minutter. Rør jævnligt.