Image Title
Kantarelsæson! Smørsteg og server med en cremet kartoffelkompot.
Ingredienser
150 g kantareller, rengjorte
0.5 bananskalotteløg, finhakket
2 forårsløg, blancherede og godt afkølede
0.5 rød endive (julesalat)
4 gulerødder med top, skrællede
olivenolie til stegning
smør til stegning
salt og peber
KARTOFFELKOMPOT
250 g nye kartofler, vaskede
25 g smør
0.5 spsk cremefraiche
0.5 tsk. revet citronskal
1 stilke dild
1 spsk. finskåret dild
salt og peber
PEBERRODSSMØR
25 g smør
1 tsk. revet peberrod
salt
Tilberedning
- Bland smør og peberrod. Smag til med salt. Rul ind i madpapir, og læg dem i fryseren.
- Kog kartoflerne til kompotten møre i saltet vand med dildstilke. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af.
- Knus kartoflerne med et piskeris eller en ske. Bland med smør, cremefraiche, citronskal og finskåret dild Rør rundt, og smag til med salt og peber. Stil til side.
- Steg kantarellerne gyldenbrune i smør sammen med skalotteløgene. Krydr med salt og peber.
- Kog gulerødderne møre i saltet vand. Skær endiven i mindre stykker. Grill forårsløgene i en toaster eller på en grillpande.
- Læg dem på tallerkener, og riv peberrodssmørret over.