SPRØDE RODFRUGTER MED CREMEFRAICHE OG TØRRET DILD

Image Title

En sikker vinder i rodfrugtsæsonen.

Ingredienser

0.5 rødbede, skrællet og skåret i tynde skiver
0.5 pastinak, vasket og skåret i tynde skiver
0.5 gulerod, vasket og skåret i tynde skiver
0.5 kartoffel, vasket og skåret i tynde skiver
0.5 dl cremefraiche
salt
rapsolie til fritering
0.5 bundt dild

Tilberedning

  • Bred dilden ud på en plade med bagepapir, og sæt den i ovnen ved 60 grader over- og undervarme. Hvis du bruger varmluftfunktionen, ender al dilden ind i ventilatoren. Lad dilden tørre i ovnen natten over.
  • Kom den tørrede dild i en morter eller krydderikværn, og kværn den til et fint pulver. Sættes til side.
  • Hæld ca. 1 liter rapsolie i en gryde, og varm olien op til 160 grader. Fritér rodfrugterne, hver slags for sig. Lad rodfrugterne trække på køkkenrulle, og krydr med salt.
  • Når alle rodfrugterne er friteret, anrettes de på et fad. Kom cremefraichen på, og drys dildpulveret hen over med en tesil.