SPYD MED HAKKET KALV, SPIDSKOMMEN OG GRILLET PEBERFRUGT
Her er en version af shish kebab fyldt med smag serveret med krydret paprikadip.
Ingredienser
300 g hakket kalv
1 æggeblommer
0.5 spsk. spidskommen
0.5 fed hvidløg, finhakket
1 spsk. finhakket persille
2 friske løg med top
4 blade palmekål
2 stk. rød peber, grillede og uden skind
2 tsk. pinjekerner, ristede
0.5 tsk. hvid balsamico
0.5 spsk. sukker
0.5 tsk. røget paprika
0.5 spsk. smør
olivenolie til bagning af de friske løg
salt og peber
Tilberedning
- Rør hakket kalv med æggeblomme, spidskommen, hvidløg, persille, salt og peber. Bland til en jævn fars. Form farsen til 8 cylindre, ”cigarer”, læg dem i et fad, og sæt det i køleskabet.
- Skær de friske løg midt over på langs. Læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Dæk fadet med aluminiumsfolie, og bag løgene i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter, eller til løgene er bløde.
- Hak de grillede peberfrugter fint. Hæld dem i en gryde sammen med pinjekerner, balsamico, sukker og paprika. Kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere vineddike og sukker.
- Grill kalvefarsen, og stik et spid igennem hver cylinder.
- Kog palmekål i saltet vand i ca. 2 minutter. Hæld vandet fra, og tilsæt smør. Lad smørret smelte sammen med palmekålen, og smag til med salt og peber.
- Fordel på varme tallerkener.