SPYD MED HAKKET KALV, SPIDSKOMMEN OG GRILLET PEBERFRUGT

SPYD MED HAKKET KALV, SPIDSKOMMEN OG GRILLET PEBERFRUGT

Her er en version af shish kebab fyldt med smag serveret med krydret paprikadip.  

Ingredienser

300 g hakket kalv
1 æggeblommer
0.5 spsk. spidskommen
0.5 fed hvidløg, finhakket
1 spsk. finhakket persille
2 friske løg med top
4 blade palmekål
2 stk. rød peber, grillede og uden skind
2 tsk. pinjekerner, ristede
0.5 tsk. hvid balsamico
0.5 spsk. sukker
0.5 tsk. røget paprika
0.5 spsk. smør
olivenolie til bagning af de friske løg
salt og peber

Tilberedning

  • Rør hakket kalv med æggeblomme, spidskommen, hvidløg, persille, salt og peber. Bland til en jævn fars. Form farsen til 8 cylindre, ”cigarer”, læg dem i et fad, og sæt det i køleskabet.  
  • Skær de friske løg midt over på langs. Læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Dæk fadet med aluminiumsfolie, og bag løgene i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter, eller til løgene er bløde.   
  • Hak de grillede peberfrugter fint. Hæld dem i en gryde sammen med pinjekerner, balsamico, sukker og paprika. Kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere vineddike og sukker.   
  • Grill kalvefarsen, og stik et spid igennem hver cylinder.   
  • Kog palmekål i saltet vand i ca. 2 minutter. Hæld vandet fra, og tilsæt smør. Lad smørret smelte sammen med palmekålen, og smag til med salt og peber.  
  • Fordel på varme tallerkener.