TORSKERYG MED VINTERKÅL, DILD OG SANDEFJORD-SAUCE

Image Title

Hverdagsluksus eller weekendmiddag.

Ingredienser

300 g torskeryg med skind
½ spidskål
½ vinterkål
4 rosenkål
4 aspargesbroccoli
0.5 spsk. citronsaft
olivenolie
dild
salt og peber

SANDEFJORD-SAUCE

0.5 dl piskefløde
0.5 dl cremefraiche
1 spsk. smør
salt og peber

Tilberedning

  • Kog piskefløde og cremefraiche sammen til Sandefjord-saucen. Når saucen er jævn, blandes smørret i. Smag til med salt og peber. Sættes til side.
  • Del torskeryggen i 8 stykker. Læg stykkerne i et ildfast fad, og gnid dem forsigtigt med olivenolie. Drys lidt salt på. Bages i ovnen ved 120 grader, til de opnår en kernetemperatur på 45 grader. 
  • Snit spidskål og hjertesalat i mindre stykker, og steg dem gyldenbrune i olivenolie. Hæld citronsaften hen over, og krydr med salt og peber. 
  • Giv vandet et opkog. Husk at tilsætte salt. Kog rosenkål og aspargesbroccoli i 3 minutter eller til de er møre. 
  • Varm Sandefjord-saucen, og pynt retten med et par dildkviste.