TORTILLASUPPE MED CHILI OG MAJS
En anderledes tomatsuppe med mexicanske krydderier, der giver den indre varme.
Ingredienser
1 store anchochilier
0.5 dåse (400 g) hele, flåede tomater
1 spsk. olivenolie
0.5 løg, pillet, halveret og hakket
2 fed hvidløg, pillede og hakkede
0.5 liter kyllingebouillon
2 dl majs
1.5 dl knuste tortillachips
1 spsk. syltede jalapeños
saft af 1 lime
salt og peber
revet cheddar til topping
Tilberedning
- Varm anchochilierne i ovnen ved 175 grader i 2 minutter, eller til de er blevet bløde. Lad dem køle af, del dem, og skrab kernerne ud.
- Skær chilierne i mindre stykker, og læg dem i en blender sammen med de hele tomater.
- Sauter løg og hvidløg i olivenolie, uden at de tager farve, i 7-8 minutter på medium varme. Tilsæt løgene til tomat-chiliblandingen i blendere. Blend til en ensartet pasta.
- Skrab tomatblandingen over i en gryde med en grydeske eller paletkniv. Tilsæt kyllingebouillon, og kog under omrøring i ca. 10 minutter. Kog til en passende smag og konsistens. Smag til med salt og peber.
- Før servering steges majskernerne i olivenolie, til de begynder at tage farve. Fordel dem i bunden af dybe tallerkener.
- Hæld suppen over, og drys med knuste tortillachips, syltede jalapeños og revet cheddar.