URTEMARINERET LAKS, GRØNNE ASPARGES OG DRESSING MED VESTERHAVSOST
Alt det sommerlige serveret på én tallerken, bon appétit!
Ingredienser
300 g laks uden skind og ben
200 g grønne danske asparges
0.5 tsk. kommen, ristet på en tør pande i 3 minutter
olivenolie til asparges
1 spsk. sukker
0.5 spsk. salt
salt og peber
MARINERINGSLAGE TIL LAKSEN
0.5 liter vand
50 g gulerod, skrællet og skåret i små stykker
50 g løg, skrællet og skåret i små stykker
1 stilke dild
1 stilke persille
1 kviste esdragon
2 kviste timian
0.5 laurbærblad
0.5 tsk. hvide peberkorn
0.5 spsk. hvidvinseddike
0.5 spsk. salt
DRESSING MED VESTERHAVSOST
1 dl mayonnaise
0.5 dk revet, fast ost, fx Vesterhavsost
1 spsk. klippet karse
0.5 spsk. finskåret dild
citronsaft efter smag
salt og peber
Tilberedning
- Skær laksen i 24 lige store dele. Vend forsigtigt med kommen, 2 spsk. sukker og 1 spsk. salt. Lad stå i ca. 20 minutter.
- Kog alle ingredienser til marineringslagen til laksen i 20 minutter. Si den kogende lage over laksestykkerne. Dæk med plastfilm, og lad stå i 10 minutter.
- Bland mayonnaise og revet ost. Tilsæt karse og dild. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skær et par centimeter af enden på aspargeserne. Blanchér aspargeserne i saltet vand. Hæld vandet fra, og dryp olivenolie over. Krydr med salt og peber.