VILDSVINEPØLSE MED KARTOFFELMOS, SALTAGURK, PICKLED SENNEP OG SPRØDE LØGRINGE
Pølser og kartoffelmos i luksusudgave
Ingredienser
2 vildsvinepølser eller salsiccia
3 saltagurker eller cornichoner, delt på midten
1 spsk. gule sennepsfrø
1 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. sukker
3 spsk. vand
KARTOFFELMOS
300 g skrællede kartofler, f.eks. amandine
0.5 dl mælk
25 g smør
salt
LØGRINGE
0.5 stort løg
1 æg
½ dl vand
hvedemel til panering
panko-rasp til panering
olie til fritering
salt og peber
Tilberedning
- Kog sennepskornene med vineddike, sukker og vand ved svag varme i ca. 30 minutter Lad dem køle af i lagen. Si blandingen.
- Pil løgene. Skær løgene i 1 cm tykke skiver, og del dem forsigtigt i ringe.
- Paner løgene i følgende rækkefølge: Hvedemel, æg og til sidst panko-rasp.
- Friter løgene gyldenbrune i olie ved ca. 160 grader. Lad løgene dryppe af på køkkenrulle efter friteringen. Krydr med salt og peber.
- Kog kartoflerne til kartoffelmosen møre. Mos kartoflerne, og bland dem med mælk og smør. Smag til med salt. Pisk til en ensartet, glat konsistens. Fyld puréen i en sprøjtepose.
- Steg pølsen, og anret retten på varme tallerkener. Pynt gerne med noget grønt.