VITELLO TONNATO MED LAGRET PARMESAN, FRITEREDE KAPERS OG HJERTESALAT

Image Title

Kalv og tun er en perfekt kombination i denne italienske ret. Sammen med sprøde, friterede kapers har du et sikkert hit til middag.

Ingredienser

300 g kalveculotte, afpudset
1 stk. hjertesalat, skyllet og delt i blade
1 spsk. kapers
4 radiser, skyllede og delt på langs
2 forårsløg, blancherede
40 g lagret parmesan
revet skal af ½ citron
rapsolie til fritering og stegning
salt og peber

TUNSAUCE

50 g tun i vand, godt afdryppet
1 tsk. kapers
1 dl mayonnaise
0.5 spsk. finskåret persille
0.5 fed hvidløg, pillet og finhakket
salt og peber

Tilberedning

  • Brun kødet på alle sider i rapsolie.
  • Gnid kødet med revet citronskal, og krydr med salt og peber. Sæt kødet i ovnen ved 100 grader til en kernetemperatur på 57 grader. Køl af.
  • Opvarm rapsolie til ca. 160 grader i en lille gryde, og friter kapers, til de er sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Blend tun, kapers og hvidløg til en ensartet konsistens. Bland med mayonnaise og persille. Smag til med salt og peber.
  • Skær kødet i tynde skiver. Læg dem på et fad eller en tallerken, og garner med hjertesalat, friterede kapers, radiser og forårsløg. Fordel saucen over, og riv til sidst parmesan over. Serveres med kogte, nye kartofler.